Raste broj oboljelih od gripe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Raste broj oboljelih od gripe

Izvor: rejting.info | Datum:20.01.2019.

Zavod za javno zdravstvo Federacije BiH potvrdio je 21 slučaj gripa virusa tipa A i registrovao trend daljeg rasta oboljelih.

Iz Zavoda su naveli da je od ukupnog broja oboljelih kod 13 slučajeva potvrđen podtip H3N2, a osam podtip H1N1.

U BiH je od gripa preminula jedna osoba, hiljade je oboljelih, domovi zdravlja su puni, a situacija se stalno prati, piše “Večernji list” izdanje za BiH.

List navodi da je glavni talas gripa tek stigao i da će trajati najmanje dvije sedmice.

Institut za zdravlje i bezbjednost hrane Zenica upozorio je da se grip ne liječi antibioticima i da ih ne treba uzimati bez preporuke ljekara.

U Službi za epidemiologiju Instituta su savjetovali da osobe koje sa simptomima gripa, ali bez komplikacija i pogoršanja simptoma osnovne bolesti hroničnih bolesnika treba da ostanu kod kuće i liječe se snižavanjem temperature lijekovima, odmorom, ležanjem i unosom dovoljne količine tečnosti.

Preporučeno je da se održava lična higijena i higijena prostora u kome se boravi uz česta provjetravanja i ugodnu temperaturu prostorija.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: