Obustavljen saobraćaj u Donjoj Jablanici, oprez zbog snijega! | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Obustavljen saobraćaj u Donjoj Jablanici, oprez zbog snijega!

Izvor: srpskacafe | Datum:22.01.2019.

Saobraćaj na magistralnom putu M-17, u mjestu Donja Jablanica, potpuno je obustavljen zbog popriječenih vozila. Položaj vozila i konstantne padavine dodatno otežavaju rad ekipama službi za održavanje puteva.

Nadležni mole vozače koji su planirali putovanje preko ove lokacije, da odlože putovanje do stabilizacije vremena.

Nove padavine usporavaju saobraćanje na većini puteva u BiH. Zbog niskih temperatura na pojedinim dionicama moguća je poledica, posebno u višim pređelima, na mostovima i prilazima tunelima.
Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost i na pojedinim dionicama u višim pređelima, te ponegdje u kotlinama i uz riječne tokove. Na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina, skrećemo pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Neophodna je maksimalno oprezna i sporija vožnja, uz obaveznu upotrebu zimske opreme, dok je na dionicama koje vode preko planinskih prevoja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere preporučljiva upotreba lanaca, a preko Romanije (Sarajevo-Rogatica) obavezna.

Na Graničnom prelazu Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog loših uslova za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Na GP Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uslovi vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padavina, može doći do zabrane saobraćaja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uslova za sigurno saobraćanje. Takođe, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim točkovima koristiti lance na planinskim prevojima.

 


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: