Berkovići: Počeo upis u predškolsko | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Berkovići: Počeo upis u predškolsko

Izvor: opština berkovići | Datum:02.02.2019.

Iz vrtića "Sveta Novomučenica Milica-dete" Berkovići obavještavaju da je počeo upis u program predškolskog vaspitanja.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i ove godine realizuje  predškolski programa za djecu u godini pred polazak u školu koji će se u 2019. godini izvoditi od 01. marta do 31. maja i trajaće svaki radni dan po tri časa  u ukupnom dnevnom trajanju od 180 minuta.

Na osnovu člana 98. Zakona o predškolskom vaspitanju i obrazovanju propisano je da Ministarstvo obezbjeđuje sredstva  za vaspitno-obrazovni rad za sprovođenje programa za djecu u godini pred polazak u školu u skladu sa planom koji utvrđuje Vlada, a na osnovu obezbjeđenih  sredstava u budžetu RS i drugih izvora finansiranja. Ministarstvo obezbjeđuje sredstva za navedeni program za djecu koja nisu polaznici cjelovitog razvojnog programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ostale troškove za realizaciju navedenog programa obezbjeđuje osnivač predškolske ustanove  ili korisnik usluga.

Iz vrtića mole sve  roditelje da djecu prijave do 8. februara u prostorijama ove vaspitne ustanove i to u periodu  od 8 do 12 časova.

Roditelji su  dužni ponijeti:

- Ličnu kartu jednog roditelja;
- Ljekarsko uvjerenje djeteta;
- Rodni list djeteta.
 

Dodatne informacije - na broj telefona:  059/860-195


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: