Gacko: Mjesne zajednice nezadovoljne brojem realizovanih projekata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Mjesne zajednice nezadovoljne brojem realizovanih projekata

Izvor: radio gacko | Datum:13.02.2019.

Šta je urađeno na području mjesnih zajednica opštine Gacko u 2018. i koji su prioriteti za ovu godinu razmatrano je na sastanku koji je održan u utorak, 12. februara u kabinetu predsjednika SO Jovana Kovačevića.


Radni sastanak je upriličen kako bi se za naredno skupštinsko zasjedanje pripremila informacija o stanju u ovoj oblasti. Predsjednici mjesnih zajednica su mahom imali zamjerke budući da je mali broj zahtjeva u 2018. realizovan. Izuzetak je MZ Vrba u kojoj je izvršena elektrifikacija dijela sela Izgori, kao i nasipanje i asfaltiranje lokalnih puteva na području zajednice. Sredstva su uglavnom obezbijeđena iz drugih izvora, a ne iz lokalnog budžeta, rekao je predsjednik ove MZ Ljubo Supić.

Predsjednik MZ Gacko Veselin Šupić je naglasio da su u ovoj mjesnoj zajednici i problemi najveći. Istakao je da su lokalnim vlastima upućeni novi zahtjevi, a da ni oni iz prošle godine nisu ispunjeni. Loše stanje puteva, neriješena kanalizacija, problem vodosnabdijevanja, pasa lutalica, ruiniranih zgrada i divljih deponija samo su neki od apostrofinarih prioriteta u najvećoj mjesnoj zajednici.

Na sastanku je pokrenuta inicijativa i da se organizuje šinterska služba u gradu.

Predsjednik MZ Kula Asim Bašić je istakao da su mještani ovog dijela opštine praktično bez zemlje, puta i vode. Zemljišni posjed je uništen jalovinom iz rudnika, put Zborna Gomila-Bašići, nakon godinu dana upotrebe, već ima velika oštećenja, a zbog kvara na vodovodnoj mreži dio sela je dva mjeseca bez vode.

Voda je pitanje svih pitanja i za mještane Fojnice, ali je prioritet i sanacija mostova koji su u veoma lošem stanju i nekada reprezentativne zgrade, a danas ruševine koje predstavljaju ruglo, ali i opasnost za prolaznike.

Bilo je riječi i o asfaltiranju i nasipanju puteva, rasvjeti i njenom održavanju, dječijim igralištima i pomoći socijalno ugroženim i staračkim domaćinstvima.

Sastanku su prisustvovali predsjednici Saveta mjesnih zajednica i skupštinskog Odbora za mesne zajednice, regionalnu i međunarodnu saradnju koji su istakli da se izdavanje ekoloških dozvola za branu Klinje i PK Gacko mora iskoristiti kao šansa za razvoj lokalne zajednice.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: