Petrović: HET ulaže 7 miliona KM u gradnju tunela u Bileći | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Petrović: HET ulaže 7 miliona KM u gradnju tunela u Bileći

Datum:15.03.2015.

U Bileći su počeli pripremni radovi za izgradnju tunela i kanala ispod grada za skupljanje oborinskih i poplavnih voda, za šta su Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/ obezbijedile oko sedam miliona KM, potvrdio je Srni direktor Sektora za investicije u ovom preduzeću Luka Petrović.

bileca

Realizacijom projekta biće spriječeno plavljenje opštine Bileće, posebno naselja Jezerine.

Petrović kaže da je HET investitor projekta kojim je definisana gradnja oko dva kilometra tunela i kanala, što je planirano još 1986. u projektu izgradnje hidroelektrane /HE/ Bileća.

Petrović dodaje da je planirano da voda protiče donjim dijelom Bileće i da odlazi u Bilećko jezero.

“Gradnja tunela ispod opštine Bileća jedna je od cjelina kompletnog sistema `Gornji horizonti` i prva stepenica u izgradnji HE Dabar”, napomenuo je Petrović i dodao da će druga i treća “stepenica” biti brana i akumulacija “Rilja” sa hidroakumulacijom Nevesinje, te HE Bileća.

Petrović je istakao da će za ove projekte u 2015. godini HET uložiti ukupno 16 miliona maraka.

Petrović je naveo da je HET tokom 47-ogodišnjeg postojanja ostavio dubok trag u ovoj regiji, ističući da je, osim energetskog, imao i vodoprivredni, poljoprivredni i drugi značaj za područje istočne Hercegovine.


Izvor: SRNA


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: