Gacko: Radnici 'Vodovoda' obustavili štrajk | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Radnici 'Vodovoda' obustavili štrajk

Izvor: radio trebinje | Datum:18.03.2019.

Radnici gatačkog „Vodovoda“ stavili su moratorijum na generalni štrajk nakon današnjeg razgovora sa rukovodstvom opštine.

Kako je za Radio Trebinje rekao Boško Bejat, član štrajkačkog odbora, na sastanku sa načelnikom Milanom Radmilovićem i rukovodstvom opštine, dogovoreno je da se radnicima isplati novembarska plata, obećano je da će „Vodovod“ dobiti neke nove poslove, te da će biti urađena revizija plata, kako bi se izašlo iz teške situacije.

Do sada su obećanja ispoštovana, pa nećemo štrajkovati narednih 15 dana. Nadamo se da će se do tada nešto riješiti, jer radnicima nije u cilju da ne rade, ali smo prisiljeni na ovakve korake – istakao je Bejat.

Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Gacko usvojene su mjere za izlazak iz krize ovog preduzeća, a jedna je i finansijska injekcija od 100 hiljada KM.

Početkom decembra prošle godine zaposleni u „Vodovodu“ su prvi put ukazali na ozbiljno stanje u preduzeću, ali su od generalnog štrajka odustali nakon razgovora sa rukovodsvom opštine.

Zaposleni u „Vodovodu“ su proteklih dana bili u štrajku upozoranja, a ostavku na mjesto predstavnika državnog kapitala u preduzeću podnio je Jovan Kovačević, predsjednik SO Gacko.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: