Berkovići: OBAVJEŠTENJE roditeljima budućih prvačića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Berkovići: OBAVJEŠTENJE roditeljima budućih prvačića

Izvor: opština berkovići/herceg tv | Datum:22.03.2019.

Iz OŠ "Njegoš" iz Berkovića obavještavaju roditelje budućih prvačića da će se u utorak, 9. aprila vršiti testitanje djece koja su dorasla za upis u prvi razred za školsku 2019/20. godinu.

Testiranje djece će biti obavljeno u prostorijama ove škole sa početkom u 9:30 časova.

Kako je saopšteno iz ove obrazovne ustanove, roditelji su obavezni da ponesu Izvod iz matične knjige rođenih (rodni list), potvrdu o mjestu prebivališta djeteta i ljekarsko uvjerenje.

Ljekarski pregled će se obaviti 2. aprila u Domu zdravlja „Dr Milenko Muratović“ sa početkom u 10:00 časova. Roditelji su obavezni ponijeti zdravstvenu knjižicu djeteta.

U prvi razred osnove škole upisuju se djeca koja zaključno sa 31. avgustom tekuće godine navršavaju šest godina. Na zahtjev roditelja, u prvi razred mogu biti upisana djeca, koja do kraja tekuće godine navršavaju šest godina, ukoliko Komisija za upis djece u prvi razred procijeni da je dijete spremno  za polazak u školu.

U izuzetnim slučajevima, u prvi razred se mogu upisati i djeca mlađa od šest godina ili se može odgoditi upis, ukoliko Komisija za upis djece procijeni da je to u najboljem interesu djeteta. U prvi razred se upisuje i dijete starije od šest godina, koje zbog bolesti i drugih razloga nije bilo upisano u školu.

Sve javne škole imaju upisno područje koje utvrđuje Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, na prijedlog jedinice lokalne samouprave. Javne škole dužne su da prilikom upisa poštuju upisna područja. Ukoliko roditelji imaju potrebu da dijete upišu u školu, čijem upisnom području ne pripada, potrebno je da se obrate  zahtjevom nadležnoj službi jedinice lokalne samouprave, koja će razmotriti zahtjev.

Iz OŠ "Njegoš" Berkovići mole roditelje da poštuju navedene rokove.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: