Policija Republike Srpske proslavlja 27. rođendan | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Policija Republike Srpske proslavlja 27. rođendan

Izvor: RTRS | Datum:04.04.2019.

Dan policije obilježava se širom Srpske, a centralna svečanost biće održana u Banjaluci, odnosno u Centru za obuku Ministarstva unutrašnjih poslova u Zalužanima. Prisustvovaće joj najviši zvaničnici Srpske.


Obilježavanje Dana policije počeće parastosom za 782 poginula pripadnika MUP-a i polaganjem vijenaca kod Centralnog spomenika ispred sjedišta ove institucije.

- Policija je jedan od najvažnijih stubova Srpske i garancija bezbjednosti, zbog čega treba stalno unapređivati bezbjednosni sistem i jačati povjerenje građana u MUP. Važno je da se njihove plate povećavaju, kao i da nastavimo da ulažemo u opremu i materijalno-tehnička sredstva, jer MUP Srpske zauzima posebno mjesto u svijesti naših građana - rekla je predsjednica Republike Željka Cvijanović.

Svečanosti će prisustvovati predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Srpske Radovan Višković, ministar energetike i rudarstva Petar Đokić, kao i ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin.

Ministar Dragan Lukač, čestitao je svim pripadnicima MUP-a Dan policije, a čestitke su uputili i brojni zvaničnici.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: