Vatikan: Milorad Dodik se sastaje sa papom Franjom | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Vatikan: Milorad Dodik se sastaje sa papom Franjom

Izvor: ATV | Datum:26.04.2019.

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, sinoć je doputovao u Vatikan, gdje će se danas sastati sa papom Franjom.


Dodik je istakao da je ovo zvanična posjeta i da će tokom razgovora biti riječi o svim važnim pitanjima Vatikana i BiH, ali i o odnosima između vjerskih zajednica u BiH.

"Iskoristiću priliku da upoznam papu o mojim satavovima s tim u vezi sa razvojem nekih događaja iz prošlosti i da pokušamo doći do nekog zajedničkog stava o tome da je potrebno graditi mir, da bez obzira na izazove koji nisu nimalo jednostavni i da svijet vapi za mirom", naglasio je Dodik.

On je rekao da će papu obavijestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekat Srpske i Srbije.

Zajedno sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom u Vatikanu je i predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

"Zadovoljstvo mi je što se nalazim u delegaciji predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, jer kao predsjednik Republike Srpske sam zainteresovana za dobru saradnju i kada su u pitanju međuvjerski i međuetnički odnosi i smatram da ovo treba da bude jedna od stepenica izgradnje boljeg povjerenja u budućnosti", istakla je Željka Cvijanović, predsjednik Republike Srpske.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: