Kostajnica: Proglašene vanredne mjere odbrane od poplava | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Kostajnica: Proglašene vanredne mjere odbrane od poplava

Izvor: SRNA | Datum:14.05.2019.

U Kostajnici su jutros proglašene vanredne mjere odbrane od poplava, kada je nivo rijeke Une porastao na 400 centimetara, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

- U protekla 24 časa Una je porasla za 150 centimetara i izlila iz korita, te poplavila nekoliko vikendica i poljoprivredne parcele u selima Mrakodol, Grdanovac i Petrinja i približila se stambenim objektima u Ulici Ranka Šipke u donjem dijelu grada - naveo je Pašić.

On je dodao da se rječica Strigova, koja se juče izlila u selu Mrakodol i odsjekla pet domaćinstava, sada povlači u svoje korito, a ostao je odsječen jedan stambeni objekat.

Prema njegovim riječima, u toku je razvoženje vreća sa pijeskom na najkritičnije tačke, a svi putni pravci su još prohodni.

- Vodostaj Une u 8.00 časova iznosio je 416 centimetara i mi očekujemo da će još rasti, te preduzimamo sve neophodne mjere predviđene planom odbrane od poplava - rekao je Pašić.

Snabdijevanje električnom energijom i vodom na području opštine Kostajnica je uredno, a iz lokalnog komunalnog preduzeća apeluju da građani vodu za piće prokuhaju prije upotrebe, ukoliko dođe do zamućenja usljed obilnih padavina.


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: