Sudar automobila i aviona Angele Merkel | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sudar automobila i aviona Angele Merkel

Izvor: Tanjug | Datum:14.05.2019.

Automobil je udario u avion nemačke kancelarke Angele Merkel na aerodromu u Dortmundu, zbog čega je šefica nemačke vlade u Berlin morala da se vrati helikopterom.

Avion nemačkog Bundesvera koji koristi vlada, tipa "global 5000", nalazio se na parking poziciji, saopštila je nemačka vojska.

Trebalo je da se kancelarka vrati tim avionom u Berlin.

Prema pisanju nemačkih medija, službenica aerodroma koja je vozila crveni transporter prolazila je pored aviona s natpisom "Savezna Republika Nemačka", a kada ga je videla, iskočila je iz vozila da napravi fotografiju mobilnim telefonom.

Međutim, zaboravila je da povuče ručnu kočnicu, te je njeno vozilo, bez vozača, krenulo ka avionu i udarilo u njega.

Inače, proteklih meseci učestali su problemi s državnim avionima Nemačke.

Tako je u aprilu prilikom sletanja u Njujork, vladinom avionu "Konrad Adenauer" pukao točak, što je izazvalo kašnjenje šefa nemačke diplomatije Hajka Masa na sednicu UN.

U februaru je Mas ostao duže u Maliju pošto je ustanovljen tehnički kvar na njegovom avionu koji je trebalo da ga vrati u Nemačku.

Prethodno je predsednik Frank-Valter Štajnmajer krajem januara morao da ostane duže u Etiopiji jer se pokvario njegov avion, a i ministar za razvoj Gerd Miler nedavno je u Africi ostao duže zbog kvara na letelici kojom je putovao.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: