Ćulum: Migrantska kriza najveći bezbjednosni izazov | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Ćulum: Migrantska kriza najveći bezbjednosni izazov

Izvor: SRNA | Datum:17.05.2019.

Najveći bezbjednosni izazov za Republiku Srpsku je aktuelna migrantska kriza, jer su među migrantima i bezbjednosno interesantna lica koja se mogu dovesti u vezu sa terorističkim aktivnostima, učešćem na sirijskom i drugim ratištima, rekao je danas u Rimu direktor Policije Srpske Darko Ćulum. 

Ćulum je učesnicima "Rimskog foruma", koji okuplja rukovodioce policija u Italiji i zemljama regiona, poručio da Policija Republike Srpske ima dobru saradnju sa policijama u okruženju, kao i ostalim evropskim zemljama, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske.

- Samo odlučna i otvorena saradnja policijskih agencija i spremnost za pravovremenu razmjenu informacija može doprinijeti preventivnom djelovanju i zaštiti građana i zemalja od eventualnih terorističkih akata i drugih bezbjednosnih prijetnji i ugrožavanja - rekao je Ćulum.

Tokom boravka u Rimu sa šefovima policijskih agencija u BiH, Ćulum je imao bilateralni sastanak sa rukovodiocima Direktorata za borbu protiv terorizma Policije Italije.

"Rimski forum" organizuje Policija Italije.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: