UDDK 'Gacko' na akcijama u Višegradu i Sarajevu | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

UDDK 'Gacko' na akcijama u Višegradu i Sarajevu

Izvor: Opština Gacko | Datum:01.07.2019.

U proteklih desetak dana, članovi UDDK „Gacko“ aktivni su u svom humanitarnom radu. Četiri člana bila su dio akcije darivanja krvi u Višegradu, a prije nekoliko dana, jednoj takvoj akciji pridružili su se i u Istočnom Sarajevu. Kako ističu, uvijek su tu da pomognu kada je to potrebno, te da naši sugrađani ali i njihovi prijatelji širom regiona, mogu da računaju na njihovu pomoć u svakom trenutku.

„Četiri člana su išla i dala krv u Višegradu, a tri u Sarajevu. Rado se odazivamo na sve akcije, i tu smo uvijek da pomognemo. Zahvaljujemo se tim ljudima, oni u nama vide velike prijatelje“, kaže predsjednik udruženja, Miroslav Vuković – Hrgo, koji je na akciji u Višegradu 73 put darivao tečnost koja život znači.

Povodom Trojičindana, krsne slave Opštine Gacko, ovo udruženje je odlikovano opštinskim priznanjem Plaketa Svete Trojice, za humanost u dobrovoljnom davalaštvu krvi. Kako kaže Vuković, ovo je prvi put da udruženje bude odlikovano ovakvim priznanjem.

UDDK „Gacko“ na polju dobrovoljnog davalaštva krvi, prednjači na području Republike Srpske. Prošle godine darivalo je 519 doza krvi. Od 2015. godine od kada je registrovano, članovi udruženja dali su preko dvije hiljade doza krvi, a kako ističe Vuković, broj davaoca se svake godine povećava. Međutim, to nije jedino polje na kojem su aktivni članovi ovog udruženja. Prije dvije godine sa Udruženjem lovaca i ribolovaca „Vranjača“, pokrenuli su akciju izgradnje doma u Pridvorici, koji će biti završen krajem ove ili početkom naredne godine.

Zahvaljuju se Opštini Gacko, preduzeću RiTE Gacko i svim drugim privrednim subjektima koji su im pružili podršku i pomoć u svim akcijma koje organizuju.

Naredna velika akcija koja će se organizovati u avgustu, prilika je za one koji žele biti dio njihovog tima, da to svojim učešćem i postanu.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: