Gacko: Nema razumijevanja za težak položaj penzionera | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Nema razumijevanja za težak položaj penzionera

Izvor: Radio Gacko | Datum:02.07.2019.

Položaj penzionera u opštini je veoma težak. Veliki broj njih je na ivici egzistencije, a samo udruženje nije u stanju da adekvatno odgovori na sve zahteve, rekao je Milosav Crnogorac predsednik Udruženja penzionera opštine Gacko.

Proteklog petka održana je godišnja skupština na kojoj su razmatrani najvažniji dokumenti i izveštaji o radu iz prethodne godine.

Penzioneri su na sjednici birali i novo rukovodstvo koje će na čelu Udruženja biti i u naredne četiri godine.

Većinom glasova je odlučeno da predsjednik i dalje bude Milosav Crnogorac koji je pozvao penzionere da se učlane u udruženje koje ima prvenstveno humanitarni karakter.

Na području opštine ima 1616 penzionera, a kao najveći problem, osim teškog materijalnog polozaja, ističu nedostatak prostora, ali i razumevanja.

„Na više od 40 adresa smo poslali zahteve za pomoć, a odgovorio nam je samo jedan privredni subjekt što najbolje pokazuje kakav je odnos zajednice prema penzionerima“, istakao je Crnogorac.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: