U toku izvođenje radova na izgradnji dijela fekalne kanalizacije u Gacku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku izvođenje radova na izgradnji dijela fekalne kanalizacije u Gacku

Izvor: http://gacko-rs.info | Datum:10.07.2019.

U toku je izvođenje radova na izgradnji fekalne kanalizacije, sekundarna mreža, u ulici Solunskih dobrovoljaca, dionica od Doma zdravlja do mreže ispod JP „Komus“. Prema riječima načelnika Odjeljenja za prostorno planiranje i civilnu zaštitu, Alekse Zelenovića, ovim radovima biće riješeni problemi prihvatanja fekalnih i dijela oborinskih voda u ovom dijelu grada.

„Glavni dio radova je već izveden, spojena je fekalna kanalizacija. Nakon Odluke o eksproprijaciji jedne parcele ispod propusta, kojom se trajno rješava pitanje odvođenja ovih voda putema zacjevljenja i dijela kanala, slijede radovi koji bi se izvodili u sušnom periodu. Sezona velikih voda će biti dočekana spremno za prihvatanje fekalnih ali i oborinskih voda, za koje je sa preduzećem „Nevesinje putevi“ dogovoreno da njihova posebna odvodnja prema preduzeću „Komus“ sa istočne strane, proširi na još jednu slivnu rešetku, kojim se uvodi u postojeći propust“, rekao je Zelenović.

Za ove radove iz budžeta Opštine, od sredstava posebnih vodnih naknada, izdvojeno je oko 100 hiljada maraka.

Izvođač radova je JP „Vodovod“ Gacko, a rok za izvođenje radova po ugovoru je do 60 dana.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: