Mišić: Povećati najnižu platu i zaustaviti odlazak radnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Mišić: Povećati najnižu platu i zaustaviti odlazak radnika

Izvor: SRNA | Datum:24.07.2019.

Predsjednica Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić zatražila je danas Banjaluci da bude održana tematska sjednica Vlade o platama u Srpskoj sa ciljem da se povećaju plate i zaustavi odlazak sposobne radne snage.

- Već u srijedu, 31. jula, kada se održava sjednica Ekonomsko-socijalnog savjeta tražimo povećanje minimalne plate sa sadašnjih 450 na 550 KM, a krajem decembra novo povećanje, ili da od 1. januara najniža plata iznosi najmanje 600 KM - rekla je Mišićeva na pres-konferenciji na kojoj su predstavljeni zaključci sa devete posebne sjednice Predsjedništva Saveza sindikata o povećanju najniže plate, kao i sektorskih plata radi smanjenja siromaštva, nejednakosti i odliva radne snage.

Ona je rekla da je povećanje potrebno jer radnici sa trenutnom minimalnom platom od 450 KM ne mogu podmiriti osnovne životne potrebe.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: