Đokić zahtjeva istragu poslovanja u preduzeću "Nikola Tesla" | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Đokić zahtjeva istragu poslovanja u preduzeću "Nikola Tesla"

Datum:20.03.2015.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču uputio zahtjev za istragu u vezi sa poslovanjem odgovornih lica u preduzeću "Nikola Tesla" u ranijem periodu.

petar-djokic"Mislim da su nesavjesnim radom nanijeli štetu tom preduzeću, i to se mora ispitati", istakao je Đokić.

On je sinoć, gostujući u programu Radija Republike Srpske, naveo da je Vlada Srpske na razne načine podržavala preduzeće "Nikola Tesla" koje i danas ima aktivnosti, prije svega u tekstilnom sektoru.

Đokić je rekao da Vlada radi i na pružanju pomoći drugim preduzećima, kao što su banjalučki "Kosmos", "Unis" iz Dervente, te trebinjski "Novoteks", ali da ne može previše da se miješa u privatizovana preduzeća, niti da preuzima njihove obaveze.

"Nismo ni učestvovali u nastanku problema u tim preduzećima. Nemamo tu vrstu odgovornosti prema njima, ali Vlada pokazuje interes za problem bilo kojeg čovjeka u ovoj zemlji, da pomognemo ako možemo", rekao je Đokić.

Prema njegovim riječima, u Republici Srpskoj će biti novih investicija, prije svega u drvoprerađivačkoj industriji, ali i tekstilnoj, kožarskoj, obućarskoj, prehrambeno-prerađivačkoj, kao i u sektoru energetike.

On je naveo da će predstavnici italijanskih firmi uskoro doći u Beograd, gdje će biti riječi o realizaciji mnogobrojnih privrednih projekata u Srbiji, ali i Srpskoj.


Izvor: SRNA


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: