Biciklima kroz prašumu Perućicu do Prijevora podno Maglića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Biciklima kroz prašumu Perućicu do Prijevora podno Maglića

Izvor: SRNA | Datum:12.08.2019.

Klub brdskog biciklizma "Foča tur" organizovao je rekreativnu vožnju biciklima do vidikovca Prijevor i planinsku šetnju do Trnovačkog jezera u podnožju Maglića, najviše planine u BiH.

U jučerašnjoj vožnji obodom prašume Perućica, nazvanoj "Gasi vaj-faj, pali dži-pi-es" i dugoj oko 20 kilometara, kojom je savladan uspon veći od 1.000 metara, učestvovalo je 17 biciklista iz Foče, Pala, Kalinovika i Istočnog Sarajeva.

Vožnja od Tjentišta do Prijevora, koji se nalazi na 1.668 metara iznad mora, trajala je nešto više od tri časa, a biciklisti su usput posjetili i vidikovce Beškita i Dragoš sedlo sa kojih se pruža prelijep pogled na prašumu Perućicu i vodopad Skakavac.

Nakon biciklističke vožnje, sa Prijevora je uslijedila planinarska šetnja do još jednog bisera prirode, srcolikog Trnovačkog jezera, koje se nalazi sa druge strane Maglića u Crnoj Gori.

Nacionalni park "Sutjeska" častio je bicikliste ručkom nakon povratka sa Trnovačkog jezera u kolibama na Prijevoru.

Ovo je druga godina da je "Foča tur" organizovao akciju "Gasi vaj-faj, pali dži-pi-es", kojom promoviše ljepote Nacionalnog parka "Sutjeska", a ujedno i zdrav način života.

Prošle godine biciklisti su vozili do jezera Donje bare na Zelengori.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: