Rajčević: Fakultete koji izdaju lažne diplome treba zatvoriti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rajčević: Fakultete koji izdaju lažne diplome treba zatvoriti

Izvor: ATV | Datum:21.08.2019.

Svi fakulteti koji izdaju lažne diplome, treba da budu zatvoreni, rekao je za ATV ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević.

On kaže da u potpunosti podržava inicijativu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da zakonom bude predviđeno zatvaranje fakulteta koji izdaju lažne diplome.

- Mogu da najavim da će se u novom Zakonu o visokom obrazovanju, koji će se uskoro naći u parlamentarnoj proceduri, u sklopu pooštravanja kaznene politike, za one visokoškolske ustanove koje se svjesno bave takvim nezakonitim i nečasnim radnjama, naći odredbe koje se odnose na davanje mogućnosti administrativnog djelovanja od strane Ministarstva i trenutne obustave njihovog rada - istakao je Rajčević.

Ovim će se, kako Rajčević kaže, konačno znati ko su ti koji ruše visoko obrazovanje, stvaraju negativnu percepciju u javnosti i odvraćaju mlade ljude od školovanja u Republici Srpskoj.

- Ovo je, na kraju krajeva, i dio mjera koje smo predvidjeli za reformu visokog obrazovanja u okviru osiguranja kvaliteta nastavnog procesa - dodao je Rajčević.
 
 Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: