Od septembra digitalni udžbenik geografije za šesti razred | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Od septembra digitalni udžbenik geografije za šesti razred

Izvor: SRNA | Datum:25.08.2019.

U Republici Srpskoj će od septembra biti u upotrebi digitalni udžbenik geografije za šesti razred osnovne škole, autora Miodraga Samardžića i Dragoslava Banjka, rekao je Srni direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo Rade Ristović.

Ristović podsjeća da je Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske odredilo 12 "pilot" škola u kojima će od septembra u upotrebi biti digitalni sadržaji, koji će besplatno biti dostupni svim zainteresovanim na takozvanoj internet platformi za digitalne sadržaje Zavoda za udžbenike i nastvna sredstva.

On je naglasio da u upotrebi ostaju štampani udžbenici, a digitalni sadržaji su dopuna postojećem udžbeniku i služe za novi način interakcije.

Ristović je naglasio da će sutra u tri termina u Banjaluci, Istočnom Sarajevu i Bijeljini biti organizovana obuka nastavnika za digitalnu geografiju.

Obuci će prisustvovati nastavnici iz osnovnih škola "Aleksa Šantić" Banjaluka, "Petar Kočić" Mrkonjić Grad, "Vuk Karadžić" Teslić, "Petar Kočić" Nova Topola kod Gradiške, "Branko Ćopić" Prnjavor, "Dositej Obradović" Prijedor, "Sveti Sava" Foča, "Jovan Dučić" i "Petar Petrović Njegoš" Istočno Sarajevo, "Jovan Jovanović Zmaj" Trebinje, "Sveti Sava" Bijeljina i "Vuk Karadžić" Zvornik.

- Osnovne prednosti digitalnog udžbenika su njegova interaktivnost i multimedijalnost. Time daju značajnu podršku procesu razumijevanja gradiva jer povećavaju očiglednost, preciznost, konkretnost, jasnost sadržaja koji je prezentovan u udžbenicima - rekao je Ristović.

On kaže da je jedna od odlika ovog udžbenika to što je potpuno nov po svojoj koncepciji i sadržaju.

- Sve poslove u vezi izrade digitalnih sadržaja udžbenika obavljaju zaposleni u Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva, uz konsultacije sa autorima udžbenika - rekao je Ristović i dodao da grafički dizajneri i IT stručnjaci u potpunosti osmišljavaju prezentaciju sadržaja koji prate postojeći udžbenik.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: