Nevesinjac Milorad Telebak dobitnik Kočićeve nagrade | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nevesinjac Milorad Telebak dobitnik Kočićeve nagrade

Izvor: RADIO NEVESINJE | Datum:26.08.2019.

Poznati srpski lingvista iz Nevesinja Milorad Telebak dobitnik je ovogodišnje Kočićeve nagrade. Visoko priznanje tokom svečane akademije u okviru 54. „Kočićevog zbora“ uručio mu je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

Telebak je dokazani posvećenik srpskom jeziku i jezičkoj kulturi sunarodnika: objavio je više stotina tekstova u jeziku u časpopisima i listovima, pripremio na stotine jezičkih emisija u obrazovnom programu radija i televizije, napisao desetak popularnih jezičkih priručnika. Dobitnik je visokog priznanja Matice srpske  ̶  Povelje za ukupan doprinos njegovanju srpske jezičke kulture. Predsjednik Republike odlikovao ga je Ordenom Njegoša.

Telebak je rekao da osjeća veliko zadovoljstvo zbog ove nagrade koju je žiri donio jednoglasno i koju smatra "nagradom iznad svih drugih", jer je i Kočić jedan iznad svih.

"Kočić je jedna veličina, gotovo nedostižna u srpskoj nacionalnoj literaturi", rekao je Telebak novinarima dodajući da je "Kočićev zbor" jedna od najljepših i najorganizovanijih manifestacija.

Telebak je rekao da je Kočić uvijek aktuelan, da je srpski jezik branio i čuvao, a preko jezika ostvarivao i druge nacionalne ideale.
 
 
 
 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: