Sankcionisati prijetnje Srbima u Mostaru | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sankcionisati prijetnje Srbima u Mostaru

Izvor: RTRS | Datum:31.08.2019.

Koordinacija Srba Mostar poziva nadležne da sankcionišu prijetnje upućene posredstvom društvenih mreža svešteniku i pravoslavnim vjernicima koji su se 28. avgusta, okupili u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju kod Mostara, da proslave Veliku Gospojinu.

Iz Koordinacije Srba ukazuju da organi vlasti u gradu Mostaru, Hercegovačko-neretvanskom kantonu i FBiH nisu osudili incident, prijetnje i govor mržnje iskazan prema pripadnicima srpskog naroda.

- Pozivamo nadležne institucije da sankcionišu prijetnje upućene očigledno isključivo iz vjerske i nacionalne mržnje i obezbijede da se svi građani Mostara osjećaju bezbjedno - navodi se u saopštenju.

Iz Koordinacije Srba ističu da uvijek osuđuju sve incidente koji dolaze od neodgovornih pojedinca ili grupa koje mogu stvoriti veoma negativnu atmosferu i posljedice.

- Srpska udruženja i organizacije koje djeluju na području Mostara svojim radom nastoje maksimalno graditi dobre odnose među svim narodima, te uvijek doprinijeti stabilizaciji i napretku Mostara i svih njegovih građana - navode u saopštenju.

Iz Operativnog centra MUP-a HNK potvrdili su da je juče Policijskoj stanici Mostar jug prijavljena prijetnja pravoslavnim vjernicima i svešteniku u Blagaju kod Mostara.

- U 12.55 časova B.B je prijavio prijetnje posredstvom društvenih mreža od H.Č. Policija je obavila razgovor sa prijaviocem i vrši provjere - rekli su u Operativnom centru.

Izvjesni Haris Čustović uputio je opasne prijetnje mostarskim Srbima koji su u srijedu došli u crkvu Svetog Vasilija Ostroškog u Blagaju da prisustvuju liturgiji i tradicionalnom saboru za Veliku Gospojinu.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: