'Djeca nam se rađala' za brojniju Srpsku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'Djeca nam se rađala' za brojniju Srpsku

Izvor: SRNA/HERCEG TV | Datum:12.09.2019.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić ponovo je pozvao stanovnike Banjaluke i Srpske da dođu danas na banjalučki Gradski stadion na humanitarnu utakmicu veterana Fudbalskog kluba "Crvena zvezda" i FK "Borac", čiji je organizator Fondacija "Djeca nam se rađala" s ciljem promocije nataliteta u Srpskoj.

On je naglasio da je, osim mjera koje sprovodi Vlada i rukovodstvo Srpske, kada je riječ o povećanju nataliteta, potrebno i uključivanje svakog pojedinca i nevladinih organizacija.

"Tim povodom smo osnovali Fondaciju "Deca nam se rađala" i pozivam sve stanovnike da doprinesu unapređenju njenog rada", rekao je Đajić, koji je i predsjednik Fondacije.

Na Gradskom stadionu u Banjaluci danas se igra humanitarna utakmica veterana fudbalskih klubova beogradske "Crvene zvezde" i banjalučkog "Borca" s ciljem podizanja svijesti o značaju povećanja nataliteta u Republici Srpskoj.

Organizator utakmice je Fondacija "Djeca nam se rađala", čiji je predsjednik Vlado Đajić ranije stanovnike pozvao Banjaluke i Republike Srpske da dođu na fudbalsko-estradni spektakl na Gradskom stadionu, te da pozovu humanitarni broj 1432 i doniraju jednu KM i tako doprinesu povećanju nataliteta u Srpskoj.

On je naveo da će ovom događaju doprinijeti dati i brojne estradne zvijezde koje će nastupiti besplatno.

Utakmica počinje u 17.00 časova, a ulaz je besplatan. Osim utakmice "Crvene zvezde" i "Borca" biće odigran i susret između ekipa ljekara i novinara.

Podrška stiže i sa juga Srpske, iz Trebinja, odakle je na humanitarnu utakmicu otišlo nekoliko predstavnika navijača Crvene Zvezde. Prevoz kao i troškove puta Delijama je obezbijedila Bolnica Trebinje. I ova zdravstvena ustanova je uključena u borbu za poboljšanje nataliteta, a svakodnevno su tu za sve pacijente koji se bore za ostvarivanje potomstva.
Polako se radi i na programu demografske obnove koji je predsjednica Republike najavila u decembru prošle godine. Rukovodilac ekspertskog tima, demogaf Draško Marinković vidi prostor za optimizam i kaže, u prethodnih osam godina u Srpskoj u kontinuitetu raste broj rođenih.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: