Igrom i pjesmom u želji da pomognu Marku Spaiću | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Igrom i pjesmom u želji da pomognu Marku Spaiću

Datum:22.03.2015.

Gradsko kulturno-umjetničko društvo /GKUD/ "Alat Svislajon" iz Trebinja večeras je u ovom gradu organizovalo tradicionalni koncert pod nazivom "U susret proljeću", a prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za liječenje sugrađanina Marka Spaića.

Igrom i pjesmom u želji da pomognu Marku Spaiću

U jednoipočasovnom programu u Domu kulture igrom i pjesmom, osim članova "Alata", predstavili su se i njihovi prijatelji kulturno-umjetnička društva "Jovan Dučić" iz Nove Gajdobre, "Dimitrije Tucović" iz Beograda, "Piva" iz Plužina, "Hercegovina" iz Petrovog Polja i Ansambl narodnih igara "Jovan Dučić" iz Trebinja.

Predsjednik GKUD "Alat Svislajon" Dragan Mijović istakao je da je ponosan što su Trebinjci i večeras pokazali da imaju veliko srce i da su spremni pomoći drugima u nevolji, što su, kako je rekao, i dokazali prisustvom u velikom broju.

"Društva iz Trebinja, ali i naši gosti, večeras su igrali i pjevali za našeg Marka. Nadam se da će ova naša skromna pomoć našem sugrađaninu bar malo značiti", rekao je Mijović.

I gosti su istakli da su s oduševljenjem prihvatili da učestvuju u ovoj humanoj akciji, napominjući da uvijek s radošću nastupaju pred trebinjskom publikom koja zna da cijeni ono što ovi umjetnici rade.

Ovo nije prvi put da KUD "Alat Svislajon" organizuje humanitarne koncerte i da se prvi odazovu apelima, a članovi ovog društva su i dobrovoljni davaoci krvi.

"Alat", koji broji više od 450 članova, spada u red najbrojnijih kulturno-umjetničkih društava ne samo na prostoru bivše Jugoslavije i Balkana, već i Evrope.

Devetnaestogodišnji Marko Spaić iz Trebinja boluje od hemofilije i već duže vrijeme ima problem sa koljenom, zbog čega hoda uz pomoć štaka.

Porodica Spaić nedavno je pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za operaciju u Sloveniji za koju je potrebno 100.000 evra, a otvoren je i žiro račun u Rajfajzen banci gdje se sredstva mogu uplatiti na broj 161 02 000 000 000 98, na ime Marko Spaić, sa naznakom "za liječenje".


Izvor: SRNA


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: