Do 30. septembra uplata druge rate poreza na nepokretnosti | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Do 30. septembra uplata druge rate poreza na nepokretnosti

Izvor: SRNA | Datum:16.09.2019.

Poreska uprava Republike Srpske poziva obveznike poreza na nepokretnosti da do 30. septembra izmire drugu ratu obaveze po poreskom računu za ovu godinu, kao i eventualno još neizmirene iznose po osnovu poreza na nepokretnosti iz prethodnih godina, saopšteno je iz ove uprave.

U saopštenju je navedeno da je propisani rok za uplatu druge rate do kompletnog iznosa najkasnije do 30. septembra, a da će vlasnicima nepokretnosti u Srpskoj, koji nisu platili dospjele obaveze poreza na nepokretnosti, iznos biti uvećan za troškove postupka prinudne naplate i kamate.

- Poreska uprava će intenzivirati aktivnosti na prinudnoj naplati ovog prihoda lokalnih zajednica koristeći sve zakonski raspoložive mjere - od blokada računa, pljenidbe pokretne imovine do upisa hipoteka na nepokretnu imovinu, kao krajnje mjere naplate ove poreske obaveze - navedeno je u saopštenju.

Iz ove uprave navode da im cilj nije samo kažnjavanje poreskih obveznika i sprovođenje postupaka prinudne naplate, zbog čega na vrijeme, prije isteka roka, podsjećaju obveznike poreza na nepokretnosti da izmire svoje eventualne obaveze.

Poreska uprava Republike Srpske poziva i sve one koji još nisu prijavili svoju nepokretnu imovinu, da to učine odmah, jer će neprijavljene nepokretnosti koje budu identifikovane - biti prijavljene po službenoj dužnosti, a vlasnicima uručeni poreski računi sa obračunatim kamatama i novčanom kaznom.

- Iznos kazne je od 500 KM do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 KM do 3.000 KM za pravna lica, po neprijavljenoj nepokretnosti - upozorili su iz Poreske uprave Republike Srpske.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: