Belgijanac se izgubio na Tjentištu, pronađen putem GPS-a | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Belgijanac se izgubio na Tjentištu, pronađen putem GPS-a

Izvor: Nezavisne novine | Datum:20.09.2019.

Belgijski državljanin izgubio se jutros u Nacionalnom parku Sutjeska, ali je brzom reakcijom fočanske policije pronađen putem GPS koordianta njegovog telefona.

Policijskoj upravi Foča jutros u 6.35 časova prijavljeno je od strane policijskih službenika Policijske stanice Gacko da se belgijski državljanin B.R. izgubilo u Nacionalnom parku Sutjeska, koji je njih kontaktirao, ali da se nakon toga nije moglo izvršiti lociranje.

"Pretragom terena, zajedno sa pripadnicima Civilne zaštite Foča, speleospasilačke službe Republike Srpske –stanica Foča kao i radnicima Sektora za zaštitu Nacionalnog parka Sutjeska pronašli smo izgubljenog belgijskog državljanina", navedeno je u saopštenju PU Foča.

Kako navode policijski službenici su došli do saznanja o kontakt telefonu kao i o GPS koordinatima mjesta na kome se izgubljeni nalazi, te je zajedničkom i brzom intervencijom pronađen u mjestu Gornje bare Nacionalni park Sutjeska, Tjentište.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: