U Foči počela akademska godina za 1.500 studenata | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U Foči počela akademska godina za 1.500 studenata

Izvor: RTRS | Datum:30.09.2019.

Počela je nova akademska godina u Srpskoj. Tako je i na 15 fakulteta i dvije akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Među njima i više od 1.500 studenata Medicinskog i Pravoslavnog-bogoslovskog fakulteta Svetog Vasilija Ostroškog u Foči.


Na četiri studijska programa – medicina, stomatologija, specijalna edukacija i rehabilitacija i zdravstvena njega upisano je 178 studenata.

Među devedeset brucoša medicine je i Đorđije Jaramović iz Herceg Novog.

- Mislim da je ovo moj životni poziv. Od početka sam se u tome pronašao. Rekao sam - to i ništa drugo. Spremam sam i moram da uspijem - kaže Đorđije.

- Oduvijek mi je bila želja da upišem medcinu. Zato sam upisala i srednju medicinsku školu i sada fakultet - dodaje Ajla Travar.

Na studijskom programu stomtalogija indekse je dobilo 40 brucoša, specijalnu edukaciju i rehabilaticiju studiraće 26, dok je na zdravstvenoj njezi upisano 22.

- S posebnim zadovoljstvom moram da kažem da smo mi upis završili već nakon prvog upisnog roka već u mjesecu julu. Oko  80 odsto su odlični srednjoškolci. Vjerujemo da ćemo biti ponosni i na ovu generaciju studenata - istakla je Nedeljka Ivković, prodekanica za nastavu Medicinskog fakulteta Foča.

Svetom arhijerejskom liturgijom koju je sa profesorima i sveštenstvom služio mitropolit dabrobosanski Hrizostom, u Svetosavskom hramu u Foči jepočela akademska godina na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Svetog Vasilija Ostroškog.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: