U ponedjeljak rang-lista kandidata za direktora Sipe | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U ponedjeljak rang-lista kandidata za direktora Sipe

Izvor: srna | Datum:15.10.2019.

Članovi Nezavisnog odbora Parlamentarne skupštine BiH na sjednici zakazanoj za ponedjeljak, 21. oktobra, trebalo bi da utvrde rang-listu kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH /Sipa/.

Na sjednici će biti obavljeni razgovori sa kandidatima koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor novog direktora Sipe, objavljeno je na web-stranici Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Nezavisnog odbora razmotrili su u septembru prijave pristigle na konkurs za izbor direktora Sipe i utvrdili da od pet prijavljenih kandidata četiri ispunjavaju uslove.

Prema proceduri, Nezavisni odbor dostavlja rang-listu ministru bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Draganu Mektiću koji je, prema zakonom predviđenim procedurama, dostavlja Savjetu ministara koji imenuje novog direktora ove policijske agencije.

Srna nezvanično saznaje da su prijave poslali aktuelni direktor Sipe Perica Stanić, kojem mandat ističe 5. novembra, direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum, bivši direktor Sipe Goran Zubac, policijski službenik iz Trebinja Žarko Laketa, te policajac iz Banjaluke Njegoš Jovanović, čija je prijava odbačena.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: