Univerzitetska bolnica Foča dobila savremeni CT aparat | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Univerzitetska bolnica Foča dobila savremeni CT aparat

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:18.10.2019.

Premijer Republike Srpske Radovan Višković, koji je prisustvovao puštanju u rad ovog aparata zajedno sa ministrom zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alenom Šeranićem, rekao je da će Vlada Srpske i ubuduće pomagati zdravstveni sistem.

Navodeći da je jedna od najvećih primjedaba građana zdravstvenom sistemu bilo čekanje na preglede na aparatima za dijagnostiku, Višković je istakao da je u Univerzitetskoj bolnici Foča nabavkom novog CT aparata čekanje svedeno na jedan dan.

Višković, koji je prvi put posjetio Foču i Univerzitetku bolnicu, rekao je da bi radovi, koji su počeli u aprilu, mogli biti završeni do kraja godine, te da se očekuje da za Dan Republike bude otvoren modernizovan objekat.

- Želja je da poboljšamo uslove života i rada - istakao je Višković.

Ministar Alen Šeranić rekao je da projekat teče dobrom dinamikom i da je modernizacija posebno važna za proces obrazovanja na Medicinskom fakultetu, jer će studenti imati priliku da uče na savremenim aparatima.

- Zajedno sa kolegama koji ovdje rade moći će da daju puni doprinos stručnom i naučnom medicinskom radu u Republici Srpskoj - naveo je Šeranić.

Direktor Univerzitetske bolnice Radmil Marić rekao je da su dobili skener najnovije generacije.

- Sada bolnica, osim postojećeg skenera, ima i novi, tako da će pacijenti biti na vrijeme zbrinuti i neće više biti redova čekanja. Na usluzi smo i ostalim pacijentima izvan naše filijale, kao što smo uvijek bili, jer se u ovoj bolnici liječi oko 50 odsto pacijenata koji dolaze iz drugih filijala. Ipak smo Univerzitetska bolnica - istakao je Marić.

Višković i Šeranić su održali sastanak sa rukovodstvom bolnice i načelnicima svih bolničkih odjeljenja.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: