Zašto je UGIP odustao od rekonstrukcije Titove vile | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Zašto je UGIP odustao od rekonstrukcije Titove vile

Izvor: UGIP HERCEGOVINA | Datum:21.10.2019.

Udruženje građana i privrede Hercegovine (UGIP Hercegovina) reagovalo je povodom spekulacija i netačnih informacija iznesenih u pojedinim medijima, o namjerama da ovo Udruženje obnovi porušenu Titovu vilu u Nacionalnom parku Sutjeska.

Saopštenje UGIP Hercegovina prenosimo u cjelosti:

Tjentište je simbol jugoslovenstva i borbe protiv fašizma. Stradalo je tokom ratnih zbivanja 90 – ih godina kada su devastirani, porušeni , opljačkani i uništeni objekti, hoteli Sutjeska, Mladost, Titova vila…

Nakon 25 godina od ratnih zbivanja pojavio se donator ispred Udruženja građana i privrede Hercegovine koji je bio spreman da uloži novac i obnovi zapušteno i porušeno.

Namjera UGIP – a bila je da uz pomoć gospodina Rodoljuba Draškovića obnovi Titovu vilu o čemu svjedoči pismo dobre namjere upućeno Ministarstvu za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju. Dostavljen je prijedlog ugovora u kome se decidno saopštava da će novoizgrađena Titova vila pripadati Nacionalnom parku Sutjesk , a da UGIP traži pravo na plodouživanje – korištenje.

Tačno je da je izvedena mehanizacija na raščišćavanju ruševina jer je na mjestu nekadašnje Titove vile ostao samo mulj i vododerina visoka i do 5 metara, a sve sa vjerom da će resorno Ministarstvo dozvoliti rekonstrukciju Titove vile i Hotela Sutjeska koji je trenutno ružna i nereprezentativna slika za sve turiste domaće i strane.

Obzirom da nije stigla saglasnost od nadležnog Ministarstva, radovi nisu otpočeti, mada su finansijska sredstva donatora obezbijeđena, a donator, gospodin Drašković je trajno odustao od donatorstva UGIPU – u–za izgradnju porušenih objekata u Nacionalnom parku Sutjeska.

 Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: