Terensko vozilo Domu zdravlja Foča od sarajevske opštine Centar | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Terensko vozilo Domu zdravlja Foča od sarajevske opštine Centar

Izvor: SRNA | Datum:22.10.2019.

Sarajevska opština Centar izdvojila je 15.000 KM za sufinansiranje nabavke terenskog sanitetskog vozila za fočanski Dom zdravlja, koje će koštati 17.000 KM.


Ugovor o realizaciji ovih sredstava danas su u Foči potpisali zamjenik načelnika ove opštine Zoran Elez i načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić.

Inicijativu za nabavku terenskog sanitetskog vozila pokrenula je potpredsejdnik Federacije BiH Melika Mahmutbegović nakon što je ljetos posjetila opštinu Foča.

"Tada je načelnik opštine Radisav Mašić iskazao potrebu za terenskim vozilom, koje bi se koristilo za građane koji žive u mjestima udaljenim od grada. Kada sam se vratila u Sarajevo, zamolila sam načelnika opštine Centar da se uključi u akciju i on je to objeručke prihvatio", rekla je Mahmutbegovićeva, koja je prisustvovala današnjem sastanku u Foči.

Savjetnik načelnika opštine Centar Osmo Babić naveo je da je danas dogovoreno i da u narednoj godini ova opština izdvoji 10.000 KM za nabavku opreme Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici u Foči.

"U više navrata nakon rata pomagali smo dovod struje u fočanska sela, kao i obnovu putnih komunikacija. Drago nam je da smo kupovinom sanitetskog vozila nastavili saradnju", rekao je Babić.

Zamjenik načelnika opštine Foča Zoran Elez zahvalio je potpredsjednici Federacije BiH i načelniku opštine Centar.

"Opština Foča je po površini jedna od najvećih u Republici Srpskoj i BiH i terensko vozilo će dobro doći da bi naše stanovništvo što brže dobilo adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Opština Centar će pomoći i modernizaciju naše Teritorijalne vatrogasne jedinice, što je, takođe, značajna pomoć", rekao je Elez.

Nakon posjete Foči, gdje su pomoć uručili i povratničkim porodicama, Mahmutbegovićeva i Ajnadžić posjetili su i susjednu opštinu Goražde poklonivši pomoć tamošnjem Domu penzionera.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: