Foča: U OŠ 'Sveti Sava' odnedavno učenički 'sobičak' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: U OŠ 'Sveti Sava' odnedavno učenički 'sobičak'

Izvor: RTRS | Datum:25.10.2019.

U Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Foči, učitelji i nastavnici nakon nastave za odmor koriste zbornicu, a učenici, odnedavno, svoj "sobičak". Višefunkcionalna prostorija – opremljena je za odmor, sastanke, zabavu i društvene igre.

 

U "sobičku", moderne fotelje, televizor i stolovi.

Đački projektni tim, uz podršku nastavnika, odlučio je o izgledu prostorije u kojoj će provoditi korisno vrijeme.

Zadovoljstvo za đake koji žele da kreativno provode vrijeme između časova i sekcija. Sve prema planu za prvo polugodište.

- Ovdje provodimo svoje slobodno vrijeme kada nemam čas. Prije ili poslije škole rade se raznovrsne aktivnosti u vezi s učenjem, a i neke zabavne - kaže Ana Puhalo, učenica 9. razreda.

Nastavnici su savjetovali učenike kako da ekonomišu u uređenju prostora. Uz projektni budžet, kreativnost i dosjetljivost, osnovci su pokazali da imaju mašte.

- Cilj je da djeci pokažemo da dobiti neki projekat ili napraviti neku prostoriju nije samo dobiti veliki novac i to uraditi, nego da se to može uraditi i ličnim zalaganjem, reciklažom...Tako smo učili djecu da sve što je staro u školi, iskoriste - rekla je Jelena Čančar, direktorka OŠ "Sveti Sava" Foča.

Uz osnovce, i srednjoškolci su uredili svoj "sobičak".

Fočanske škole su među deset u BiH učesnica u projektu koji je finansirao Centar za obrazovne inicijative "Step baj step".



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: