U toku asfaltiranje ulice Alekse Šantića u Gacku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

U toku asfaltiranje ulice Alekse Šantića u Gacku

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:29.10.2019.

U toku je asfaltiranje dijela ulice Alekse Šantića u Gacku. Na ukupno jedan kilometar saobraćajnice sa priključcima, planirana je ugradnja 675 tona asfaltne mase. Radovi su počeli u subotu, kada su urađena dva veća prilazna kraka u starom dijelu, prema kućama Vukajlović i Bratić, i ostalim domaćinstvima u tom dijelu.

Prema riječima stručnog nadzora na izvođenju radova, Novaka Pušare, radovi se izvode po planu i ukoliko vremenski uslovi dozvole, sve će biti završeno u naredna dva do tri dana.

„Samo asfaltiranje počelo je u subotu 26. oktobra, kada je postavljeno 85 tona asfalta. Urađena su dva veća prilazna kraka u starom dijelu. Juče je počelo asfaltiranje glavne saobraćajnice, na potezu iznad Srednje škole prema Domu zdravlja, dužine 320 metara i prosječne širine 4,4 metara. Uz ovu saobraćajnicu rade se  prilazi stambenim objektima različitih dužina, tako da, kad se završi ova saobraćajnica kompletno naselje će biti uređeno i po pitanju saobraćajne infrastrukture, imajući u vidu da je ranije u potpunosti riješena vodovodna, fekalna i atmosferska kanalizacija“, rekao je Pušara.

U starom dijelu bilo je dosta pripremnih radova, od dizanja starog asfalta, dovođenja postojećih šahtova u nivo nivelete, proširenja saobraćajnice gdje je to bilo potrebno, postavljanje ivičnjaka, potpornih zidova pored saobraćajnice koje je bilo neophodno uraditi da bi se obezbijedila sama saobraćajnica od urušavanja ali i prolaznici.

Radovi u vrijedosti od oko 105.300,00 KM finansiraju se sredstvima iz budžeta Opštine Gacko. Izvođač radova je firma „Konstruktor inžinjering“ iz Bileće.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: