Foča: Tri lokacije za gradnju rafting kampova | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: Tri lokacije za gradnju rafting kampova

Izvor: SRNA | Datum:30.10.2019.

Odbornici Skupštine opštine Foča usvojili su danas odluku o utvrđivanju nacrta izmjena i dopuna dijela regulacionog plana "Hum-Šćepan Polje" koje obuhvataju tri lokacije za gradnju rafting kampova.


Prva izmjena regulacionog plana odnosi na lokaciju 1.300 metara uzvodno od Rafting centra Bastasi, druga je od ušća Pive i Tare udaljena 1.600 metara, a treća podrazumijeva lokaciju u neposrednoj blizini ušća Manitog potoka u Drinu.

Svi ivestitori rafting kampova su iz Foče.

Na sjednici je usvojeno i mišljenje o rekonstrukciji jedne od poprečnih ulica u fočanskom naselju Lazarevo, na osnovu kojeg će Vlada Republike Srpske utvrditi opšti interes, čime će se omogućiti eksproprijacija zemljišta.

Ulica je duga 110 metara, a za njenu rekonstrukciju prethodno je potrebno riješiti imovinsko-pravne odnose i usvajanje ovog dokumenta je prvi korak.

Razmatrajući informaciju o stanju bezbjednosti na području opštine za prvu polovinu godine, odbornici su usvojili zaključak da se Ministarstvu unutrašnjih poslova Srpske uputi apel da u Čelebićima, pograničnoj mjesnoj zajednici prema crnogorskoj opštini Pljevlja, otvori stanično odjeljenje policije, te da Policijskoj upravi Foča lokalna uprava pruži podršku u toj namjeri.

Odbornici su i na ovoj sjednici pokrenuli više inicijativa, a jednom od njih, koju je predložio odbornik SNSD-a Miloš Milić, zahtijevalo se da sve opštinske institucije zatraže zabranu gradnje malih hidroelektrana na području opštine Foča, jer one, kako je rekao Milić, donose više štete nego koristi. 




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: