"Mirka" djeci ukazala na prava u saobraćaju | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

"Mirka" djeci ukazala na prava u saobraćaju

Datum:24.03.2015.

Glumci Akademije umjetnosti iz Banjaluke danas su u Kulturnom centru u Trebinju izveli predstavu "Mirka", koja je namijenjena osnovcima od prvog do trećeg razreda osnovnih škola, čiji akteri kroz igru i zabavu uče djecu o bezbjednom ponašanju u saobraćaju.

Milenko Džever iz Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske rekao je Srni da je cilj predstave da se unaprijedi saobraćajno obrazovanje i vaspitanje djece ranog školskog uzrasta.

"Mirka" djeci ukazala na prava u saobraćaju"Nakon predstave učenici osnovnih škola bili su puni utisaka. Uz pomoć glumaca, igre i smijeha veoma lako su naučili pravila ponašanja u saobraćaju", istakao je Džever i dodao da su djeca dosta edukovana i upoznata sa osnovnim pravilima u saobraćaju.

Džever je ukazao da bi posebnu pažnju učenici trebalo da obrate u zonama oko škole gdje je veća frekvencija saobraćaja, napominjući da su lokalne zajednice dužne primijeniti osnovna tehnička sredstva s ciljem smanjivanja brzine, napominjući da određene opštine ulažu dosta u ovakav vid bezbjednosti, ali da ima i onih koji mnogo ne obraćaju pažnju na to.

Nakon izvođenja predstave osnovcima su podijeljeni bukvari iz kojih bi djeca trebalo da utvrde gradivo i nauče 10 najvažnijih stvari koje treba da zna svaki pješak.

Predstavu "Mirka" i "Bukvare" za djecu su pripremili Agencija za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Auto-moto savez Srpske u saradnji sa Odjeljenjem za stambeno-komunalne poslove Grada Trebinja.

Predstava "Mirka" biće izvedena sutra u Bileći za tamošnje osnovce.

Izvor: SRNA


Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: