Foča: USAID i opština obezbijedili posao za tri žene | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Foča: USAID i opština obezbijedili posao za tri žene

Izvor: RTRS | Foto: RTRS | Datum:01.11.2019.

Tri nezaposlene žene u Foči u narednoj godini razvijaće posao uz podršku Američke agencije za razvoj i Opštine Foča.

Predviđeno je da preduzetnice uz novčanu pomoć dobiju i korisna znanja za vođenje poslovnih knjiga, kao i savjete za izlazak na tržište.

Jedna od tri korisnice Programa podrške marginalizovanim grupama koje su potpisale ugovor je Božidarka Stevanović.

Nezaposlena, nastojaće da hobi i naslijeđeno znanje o ženskim rukotvorinama, uklopi u poslovni okvir. Vjeruje da će za svoje proizvode nastale pletenjem i vezom naći put do kupaca.

- Ovim projektom dobićemo godinu dana radnog staža, bićemo vlasnici firme i moći ćemo da ponudimo svoje proizvode tržnim centrima i prodavnicama. Znači, imaćemo priliku da unaprijedimo svoj rad - kaže Božidarka.

Svaka od korisnica programa dobiće po pet hiljada maraka koje su iz zajedničkog fonda obezbijedili Američka agencija za međunarodni razvoj i Opština Foča.

Podršku će dobiti od registracije do plasiranja proizvoda.

- Svakako da će tu biti i promotivna podrška, a sve s ciljem da se naše korisnice predstave tržištu, da ojačaju na tom tržištu, da postanu prepoznatljive i da sutra one budu te koje će upošljavati nove ljude - istakla je Ada Hamidović, voditeljka Programa za razvoj preduzetništva marginalizovanim grupama USAID-a.

Radisav Mašić, načelnik opštine Foča, naveo je da će ovo biti dobar obrazac koji će u narednim godinama još više privući sve one koji imaju afinitete da sami stvaraju svoj prihod.

Foča je jedna od devet opština u BiH, učesnica u programu, koje su sa Američkom agencijom za razvoj osnovale fond za pomoć marginalizovanim grupama od 540.000 maraka.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: