Nastavak sjednice Nezavisnog odbora za izbor novog direktora SIPA | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Nastavak sjednice Nezavisnog odbora za izbor novog direktora SIPA

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:04.11.2019.

Sjednica Nezavisnog odobra, na kojoj bi trebalo da bude utvrđena rang-lista kandidata koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Agencije za istrage i zaštitu BiH, biće nastavljena danas, rekao je Srni zamjenik predsjedavajućeg ovog odbora Enes Obralija.
 

On je rekao da očekuje dolazak svih članova na sjednicu i završetak procedure.

Na pitanje da li su članovima ovog odbora dostavljene nephodne činjenice u postupku izbora novog direktora Sipe, koje su zatražili, a za šta je rok bio 1. novembar, Obralija je rekao da je nešto od toga stiglo.

Nastavak sjednice zakazan je za 17.00 časova.

Sjednica Nezavisnog odbora prekinuta je 21. oktobra, jer je bilo neophodno utvrditi dodatne činjenice u postupku izbora novog direktora Sipe.

Na sjednici Nezavisnog odbora obavljen je razgovor sa svim kandidatima koji su se prijavili na konkurs za izbor novog direktora Sipe - aktuelnim direktorom Sipe Pericom Stanićem, direktorom Policije Republike Srpske Darkom Ćulumom, bivšim direktorom Sipe Goranom Zupcem, te policijskim službenikom iz Trebinja Žarkom Laketom.

Obralija je tada rekao da je donesen zaključak da se za sva četiri kandidata provjeri da li neko od njih ispunjava uslove za penziju.

Mediji su ranije objavili da je imenovanje novog direktora Sipe prolongirano do daljeg jer je utvrđeno da je Stanić ispunio uslove za penziju.

Takođe, prema Zakonu o policijskim službenicima BiH, ni Žarko Laketa, aktuelni načelnik Policijske uprave Trebinje, ne bi smio biti kandidat za prvog čovjeka Sipe jer stiče uslove za penzionisanje u toku mandata, ukoliko bi mu bio dodijeljen.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: