Danas obilježavanje jubileja Ustavnog suda | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Danas obilježavanje jubileja Ustavnog suda

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:06.11.2019.

U Banjaluci će danas svečanom akademijom biti obilježeno 25 godina Ustavnog suda Republike Srpske.


Svečanoj akademiji u prostorijama Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske prisustvovaće predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković.

Predsjednik Ustavnog suda Republike Srpske DŽerard Selman, koji je na poziciji predsjednika od 2012. godine, ocijenio je da je ta institucija od osnivanja na visini zadatka.

"Radom i postojanjem dajemo Srpskoj suverenost u okviru BiH. Na 20. godinu rada konstatovali smo da je svake godine sve manje povreda načela zakonitosti od institucija koje donose zakone i druga pravna akta", naglasio je on.

Prema Selmanovim riječima, situacija je u proteklih pet godina još popravljena, vidljiv je ogroman napredak i u funkcionisanju suda, donesene odluke su u potpunosti poštovane, a ima i sve manje predmeta u kojima se utvrđuje povreda načela ustavnosti i zakonitosti.





Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: