Uplaćeni doprinosi po programu socijalnog zbrinjavanja radnika | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Uplaćeni doprinosi po programu socijalnog zbrinjavanja radnika

Izvor: SRNA | Datum:06.11.2019.

Na osnovu odluke Vlade Republike Srpske uplaćeno je 735.370 KM iz Programa socijalnog zbrinjavanja radnika na ime doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/.Riječ je o socijalnom zbrinjavanju radnika koji su procesom stečaja i likvidacije preduzeća ostali bez zaposlenja i sa uplatom navedenih sredstava stiču uslove za ostvarivanje prava na starosnu penziju.

Od ukupno 735.370 KM sredstava, 145.038 KM namijenjeno je za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 24 radnika iz 20 preduzeća koji su se prijavili na Javni poziv Fonda u periodu 1. jula do 31. avusta.

Preostalih 590.331 KM namijenjeno je za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za 753 radnika preduzeća AD Industrija konfekcije "Novoteks" iz Trebinja kojima se izmiruje dio doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje, a preostali dio će biti izmiren u narednom periodu.

U saopštenju se navodi da nakon uplate sredstava radnici na koje se uplata odnosi mogu odmah da podnesu zahtjev za ostvarivanje prava na starosnu penziju kod Fonda PIO Republike Srpske, u nadležnoj poslovnici.
Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: