Gacko: Biblioteka konačno dobila direktora | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Biblioteka konačno dobila direktora

Izvor: SRNA | Datum:06.11.2019.

Radomir Vučković novi je direktor Narodne biblioteke Gacko, a izabran je i novi Nadzorni odbor, potvrđeno je Srni u ovoj ustanovi.

"Konačno je uspostavljena upravljačka struktura i pristupa se usvajanju neophodnih akata, kao i pripreme da Biblioteka počne intenzivnije veze sa čitaocima i češće promocije knjiga", rekao je Srni Vučković, dodajući da se na izbor direktora dugo čekalo.

On je naveo da biblioteka u Gacku raspolaže sa 23.000 knjiga, čitaonicom i internet salom.

"Osim dobrih veza i odnosa sa Ministarstvom prosvjete i kulture, očekujemo i nastavak dobre saradnje sa opštinom Gacko u pogledu redovnog izmirenja materijalnih troškova", naglašava Vučković.

Biblioteka u Gacku bila je bez direktora od januara, kada je bivšem direktoru Milici Lažetić istekao mandat, a za vršioca dužnosti direktora bila je izabrana Maja Beštić.

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske je nekoliko puta raspisivalo konkurs za direktora, a na posljednjem je izabran Radomir Vučković.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: