Koordinacioni sastanak Republičke uprave civilne zaštite održan u Gacku | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Koordinacioni sastanak Republičke uprave civilne zaštite održan u Gacku

Izvor: Republička uprava civilne zaštite RS | Foto: Republička uprava civilne zaštite RS | Datum:08.11.2019.

U srijedu 6. novembra, u Gacku je održan prvi u nizu redovnih koordinacionih sastanaka za područje Trebinja, s obzirom da je praksa da se ovi sastanci održavaju širom Republike Srpske.

Sastanku je prisustvovao v.d. direktora Republičke uprave civilne zaštite Republike Srpske sa saradnicima i rukovodiocima službi civilne zaštite sa područja Hercegovine, kao i drugim subjektima od značaja za zaštitu i spasavanje sa ovog područja (Centar za gazdovanje kršom Trebinje, JU „Ekologija i bezbjednost“, Trebinje, Policijska uprava Trebinje i Jedinica granične policije Trebinje).

 

Urađena je kratka analiza realizovanih zadataka koji proizilaze iz:

- plana aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od šumskih i drugih požara na otvorenom prostoru u Republici Srpskoj u 2019. godini,

- realizovanih preventivnih i operativnih mjera shodno Planu odbrane od poplava u Republici Srpskoj u 2019. godini kao i analiza kapaciteta za zaštitu i spasavanje od poplava. („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 10/19)

- analiza zadataka realizovanih shodno Planu aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od zemljotresa u Republici Srpskoj u 2019. godini ( „Službeni glasnik Republike Srpske“ broj:49/16) i analiza kapaciteta za zaštitu i spasavanje od zemljotresa.

- realizovane preventivne i operativne mjere shodno Planu aktivnosti u pripremi i sprovođenju mjera zaštite i spasavanja od većih sniježnih padavina i snijega od interesa za Republiku Srpsku u 2019. godine ( „Službeni glasnik Republike Srpske“ broj: 93/17) i analiza kapaciteta za zaštitu i spasavanje od sniježnih padavina i snijega.


Diskutovano je i o pitanju aktivnosti gradova/opština u vezi sa pojavom afričke kuge svinja kao i o migrantskoj krizi.

Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: