Sportski savez Foče poklonio lopte fočanskim osnovnim školama | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Sportski savez Foče poklonio lopte fočanskim osnovnim školama

Izvor: SRNA | Datum:28.11.2019.

Sportski savez Foče poklonio je danas fočanskim osnovnim školama "Veselin Masleša" i "Sveti Sava" po 13 lopti u okviru akcije "Lopte u škole i mjesne zajednice".

Ovu akciju, kojom nastoji da dodatno podstakne djecu da se bave sportom i da se učlane u neki od klubova u Foči, Sportski savez počeo je prošle godine i do sada su lopte dobile tri mjesne zajednice, Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" i Udruženje "Tračak nade".

Za dvije osnovne škole, 26 lopti je nabavljeno uz pomoć opštine i fočanske Filijale NLB banke.

Predsjednik Sportskog saveza Duško Rašević kaže da ovim želi pomoći animiranju djeca da steknu zdrave životne navike.

"U vremenu video-igrica, interneta i mobilnih telefona, sve je manje fizičke aktivnosti djece, što ostavlja negativne posljedice po njihovo zdravlje, tako da bismo morali svi da se uključimo da zajedno podignemo svijest o značaju fizičke kulture", rekao je Rašević.

On je napomenuo da su zadovoljni dosadašnjim rezultatima ove akcije jer je sve više djece u sportskim klubovima u Foči.

"Nastavićemo akciju i trajaće sve dok u svakoj mjesnoj zajednici i u svakoj ulici postoji ijedno dijete koje želi da se igra. Zahvalio bih se svima koji su pomogli akciju, prije svega opštini i NLB banci", naveo je Rašević.

Direktor OŠ "Sveti Sava" Jelena Čančar kaže da je ovo nastavak odlične saradnje sa Sportskim savezom.

"Predstavnici Sportskog saveza i klubova koje okuplja u više navrata su držali predavanja našim đacima o značaju bavljenja sportom, a mi se u školi, takođe, trudimo da podstičemo djecu da su fizički aktivna. Veliki je broj časova fizičkog vaspitanja, lopte se naravno troše i ovaj poklon će nam sigurno dobro doći", rekla je Čančareva.

I direktor OŠ "Veselin Masleša" Vladimir Ivanović kaže da lopti nikada nije dosta i da im je Sportski savez olakšao nastavu fizičkog vaspitanja.

"Osim redovne nastave fizičkog vaspitanja, u školi postoji više sportskih sekcija i redovni smo učesnici malih olimpijskih igara, kako regionalnih, tako i republičkih takmičenja", rekao je Ivanović.

On je pozvao i druge privredne subjekte da pomognu Sportskom savezu u njegovoj misiji širenja sportskog duha.

Direktor fočanske Filijale NLB banke Nikola Bjelović kaže da su se rado uključili u akciju.

"Nastojimo da budemo društveno odgovorni i da prije svega podignemo svijest naše djece i mladih ljudi da se što više bave sportom i da se sklone sa ulice od nekih loših navika", naveo je Bjelović.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: