Rukovodstvo Parlamenta demantuje navode Vukanovića | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Rukovodstvo Parlamenta demantuje navode Vukanovića

Izvor: RTRS | Datum:28.11.2019.

Rukovodstvo Narodne skupštine nije ni na koji način učestvovalo u organizaciji proslave Nove godine Sindikalne organizacije zaposlenih u Službi parlamenta Srpske, kako je to izjavio narodni poslanik Nebojša Vukanović, saopšteno je iz Narodne skupštine.
 

- Čitajući na plenarnoj sjednici Narodne skupštine dopis Sindikalne organizacije zaposlenima o dodjeli paketića i proslavi Nove godine, Vukanović je obmanuo građane Srpske, stvarajući utisak da zaposleni u Službi Narodne skupštine troše njihov novac za svoje proslave - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da se Sindikalna organizacija Službe Narodne skupštine, kao i svaka druga sindikalna organizacija, u skladu sa zakonom, finansira na dobrovoljnoj osnovi, iz određenog procenta koji se svaki mjesec članovima Sindikata odvaja od plate i uplaćuje u kasu sindikalne organizacije.

- Taj novac se upotrebljava za pomoć zaposlenima kod smrti člana porodice, rođenja, bolesti i slično. Novac iz sindikalne kase dva puta godišnje koristi se i za organizaciju jednog izleta i za organizaciju podjele paketića i proslave Nove godine. Sindikalna organizacija samostalno određuje datum i mjesto proslave i rukovodstvo Narodne skupštine nema uticaja na odluke sindikata - dodaje se u saopštenju.

Iz Narodne skupštine poručuju da zaposleni u Službi Narodne skupštine profesionalno rade svoj posao, u službi svih narodnih poslanika, bez ikakvih političkih i sličnih otklona, te da očekuju od narodnih poslanika da poštuju njihov dignitet, da se prema njima odnose sa uvažavanjem, da poštuju stručnost i da ih ne izlažu mobingu na bilo koji način.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: