Gacko: Predstavljen zbornika radova 'Srpska poezija stradanja i patnje' | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Predstavljen zbornika radova 'Srpska poezija stradanja i patnje'

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:29.11.2019.

Sinoć je u prostorijama čitaonice Narodne biblioteke Gacko predstavljen Zbornik radova „Srpska poezija stradanja i patnje“, koji je priredio Rade R. Lalović.

Zbornik sadrži 25 eseja i stručno-metodičkih radova u kojima 15 autora, profesora srpskog jezika i književnosti, tumači poeziju stradanja, patnje i muka koje su Srbi pretrpjeli od Jasenovca, Jadovna, Gline, hercegovačkih jama, preko Šumarica do NATO bombardovanja 1999. godine.

U Zborniku mjesto su našli i radovi Gačana, profesora Boža Tepavčevića i profesorice Srpskog jezika Darinke Ivanišević koja je sinoć govorila dijelove recenzije Momčila Golijanina i Luke Cicmila, o poetskoj rukoveti o sjenima sprskih mučenika. Nastavik Srpskog jezika u OŠ „Sveti Sava Gacko“ Dragana Ćorić, čitala je dijelove recenzije Mr Mirka Mutića.

U programu su učestvovali učenici Osnovne škole „Sveti Sava“ i Srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“ iz Gacka.

Organizatori večeri bili su Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“ Gacko i Javna ustanova „Narodna biblioteka“ Gacko.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: