Marko Radić iz Trebinja novi predsjednik koordinacionog odbora TORS-a | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Marko Radić iz Trebinja novi predsjednik koordinacionog odbora TORS-a

Izvor: SRNA | Datum:29.11.2019.

Direktor Turističke organizacije grada Trebinja Marko Radić izabran je danas na Jahorini za predsjednika Koordinacionog odbora Turističke organizacije Republike Srpske /TORS/.


Radić je izabran na ovu funkciju na 13. sjednici Koordinacionog odbora Turističke organizacije Srpske na prijedlog direktora TORS-a Nade Jovanović nakon što se dugogodišnji turistički radnik i bivši direktor Turističke organizacije Banjaluka Ostoja Barašin povukao iz ličnih razloga.

Iz Turističke organizacije grada Trebinja saopšteno je da imenovanje Radića za predsjednika Koordinacionog odbora predstavlja još jedno priznanje za profesionalan, kontinuiran i sistematičan rad, ali i turističke rezultate koje bilježi Trebinje kao jedna od najbrže rastućih turističkih destinacija u Srpskoj.

"Posebno je važno što su to prepoznali ljudi iz struke i kolege iz drugih turističkih organizacija, što pruža dodatnu dozu ozbiljnosti i respekta, te obavezuje da u periodu koji dolazi budemo još bolji i agilniji, te da kao jedna od najvažnijih lokalnih turističkih organizacija dodatno doprinesemo razvoju i unapređenju turizma Republike Srpske", ističe se u saopštenju.

Koordinacioni odbor čine direktori ili ovlašteni predstavnici lokalnih turističkih organizacija iz Republike Srpske i predstavnik Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Broj i sastav odbora određuje se odlukom Upravnog odbora TORS-a i to u zavisnosti od broja organizacija i srazmjerno njihovom turističkom značaju i učešću u ukupnom obimu turističkog prometa u Srpskoj i prihodu TORS-a.

Današnja sjednica Koordinacionog odbora bila je prilika da turistički radnici naprave osvrt na aktuelnu turističku godinu, te da se analizira situacija u ovoj privrednoj grani u Republici Srpskoj.

Na sjednici su razmatrani i problemi sa kojima se susreću lokalne turističke organizacije u Srpskoj, Program rada TORS-a za 2020. godinu, te smjernice i planovi za razvoj i unapređenje turizma u Republici Srpskoj.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: