Osjetno zahlađenje i susnježica u višim predjelima | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Osjetno zahlađenje i susnježica u višim predjelima

Izvor: SRNA | Datum:30.11.2019.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti promjenljivo oblačno sa kraćim sunčanim periodima, a u višim predjelima moguća je kratkotrajna susnježica.

Jutros je malo do umjereno oblačno, sa slabom kišom mjestimično, a po kotlinama i oko rijeka ponegdje sa maglom, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Tokom dana prodor hladnog vazduha sa sjevera može donijeti kratkotrajnu pojavu susnježice u višim predjelima i planinama, dok će u nižim predjelima biti promjenljivo oblačno sa kraćim sunčanim periodima.

Na jugu Hercegovine pretežno sunčano i bez padavina.

Najviša dnevna temperatura od dva do 10, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura izmjerena u 7.00 časova: Bjelašnica minus četiri, Han Pijesak nula, Kalinovik, Mrakovica, Čemerno jedan, Ivan Sedlo, Sokolac tri, Gacko četiri, Bileća, Bugojno, Sarajevo, Tuzla, Zvornik pet, Grude, Široki Brijeg, Foča, Šipovo, Mrkonjić Grad, Rudo, Srebrenica šest, Bijeljina, Višegrad, Novi Grad, Ribnik, Prijedor, Sanski Most, Trebinje, Zenica sedam, Banjaluka, Bihać, Doboj, Livno, Mostar osam i Neum devet stepeni Celzijusovih.

Padavine u protekla 24 časa: Bileća 31 litar po metru kvadratnom, Ivan Sedlo 30, Ribnik 22, Čemerno 21, Mostar, Trebinje 19, Srebrenica, Mrkonjić Grad, Sarajevo, Kalinovik 18, Livno 17, Gacko 16, Šipovo, Han Pijesak, Bugojno 15, Foča, Višegrad 14, Sokolac 13, Rudo 11, Banjaluka, Doboj 10, Zvornik devet, Tuzla sedam, Mrakovica šest, Bijeljina pet, Bjelašnica, Prijedor, Sanski Most četiri i Bihać dva litra.

Od ponedjeljka stiže prava zima
Prava zima stiže od ponedjeljka kada se u planinama može očekivati snijeg, koji će ponegdje padati i u nizinama, kao i pad temperature vazduha, najavili su hrvatski meteorolozi.
Kiša će u ponedjeljak dosta češće padati, negdje čak i obilno, a u drugom dijelu dana u mnogim krajevima preći će u snijeg, posebno na planinama, najavljeno je iz Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Snježne padavine, pomiješane sa kišom, moguće su i u nižim predjelima. Do utorka ujutro moguće je stvaranje snježnog pokrivača, posebno u višim krajevima.

Smirivanje vremena očekuje se od utorka, kada će u jutarnjim časovima mjestimično biti magle i mraza uz osjetno hladnije vrijeme nego ovih dana, prenose hrvatski mediji.

Prema prognozi meteorologa, za vikend se očekuje sunčano vrijeme, pogotovo na Jadranu. Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena bura.

Temperatura vazduha na kopnu uglavnom od četiri do devet, uveče osjetno hladnije, a na Jadranu između 13 i 16 stepeni Celzijusovih.

Iz hidrometeorološkog zavoda za sutra ujutro ponegdje predviđaju mraz i maglu, a kišu u Gorskom Kotaru i na sjevernom Jadranu.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: