LIKERI, SOKOVI I DŽEMOVI: Delicije Krajiške i Hercegovačke kuće u Zimskoj varoši | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

LIKERI, SOKOVI I DŽEMOVI: Delicije Krajiške i Hercegovačke kuće u Zimskoj varoši

Izvor: Srpska info | Foto: Srpska info | Datum:05.12.2019.

Ekskluzivne delicije i domaći proizvodi afirmisani u okviru Krajiške i Hercegovačke kuće biće predstavljeni na štandu-kućici Centra za razvoj poljoprivrede i sela u okviru manifestacije „Zimska varoš“ na Trgu Krajina u Banja Luci od 7.decembra do 05.januara.

– „Krajiška kuća“ okuplja prerađivače sa područja Banjaluke koji su evidentirani u bazi podataka poljoprivrednih proizvođača Centra za razvoj sela, a  koji su i odabrani jer će se predstaviti sa širokim asortimanom krajiških proizvoda, likeri, sokovi, pčelarski proizvodi, džemovi, rakije, prerađevine od aronije, sušeno voće, kozmetički preparati na biljnoj bazi, čajevi i slično. Rezultati rada prepoznatljivih poljoprivrednih gazdinstava sa područja Banjaluke uskoro će zauzeti mjesto u objektu Krajiške kuće čija lokacija je jedna od frekventnijih i najljepših u gradu na Vrbasu – saopšteno je iz Centar za razvoj sela.

Napomenuli su da će Centar tokom trajanja zimskog spektakla,  organizovati mini manifestaciju i performansa koji će dati poseban pečat Krajiško-Hercegovačkoj promociji ne samo domaćih proizvoda već običaja i tradicije ovih krajeva.



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: