Radnici gatačkog 'Vodovoda' prekinuli štrajk | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Radnici gatačkog 'Vodovoda' prekinuli štrajk

Izvor: Radio Trebinje | Datum:09.12.2019.

Radnici gatačkog „Vodovoda“ prekinuli su štrajk nakon što su dobili tri zaostale plate i postigli dogovor o daljim koracima u rješavanju problema ovog preduzeća.

Prema riječima predsjednice sindikata Sanele Ćećez, formiran je privremeni Nadzorni odbor koji bi trebao da imenuje direktora preduzeća.

Ona navodi da bi do kraja decembra trebala biti i uplaćen novac za otpremnine radnika, što je obećano na posljednjoj sjednici Skupštine opštine Gacko, kada je raspravljano o „Vodovodu“.

Na posljednjem zasjedanju Skupštine opštine Gacko usvojen je amandman da se u okviru rebalansa ovogodišnjeg budžeta poveća grant za „Vodovod“ i da se umjesto 100 hiljada KM ovom preduzeću odobri 170 hiljada, kako bi se izmirile otpremnine za osam radnika.

Radnici gatačkog „Vodovoda“ u štrajku su bili od 19. novembra, a, pored ostalog, tražili su isplatu četiri plate do polovine decembra.




Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: