'S ljubavlju hrabrim srcima': Šezdesetoro mališana iz Šipova utkaće ljubav u crteže za drugare | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

'S ljubavlju hrabrim srcima': Šezdesetoro mališana iz Šipova utkaće ljubav u crteže za drugare

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:10.12.2019.

Šezdesetoro mališana iz Dječijeg vrtića "Mladost" iz Šipova pripremiće crteže sa simboličnim porukama i na taj način se priključiti humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović.

Direktor vrtića Sanja Prole rekla je Srni da su ponosni i srećni što su dio ove humane priče i što mogu da joj doprinesu.

"Nama je izuzetna čast što je naš vrtić jedan od četiri iz Republike Srpske koji ove godine učestvuju u humanitarnoj akciji. To je na neki način nagrada za sav naš trud u proteklom periodu", istakla je Prole.

Ona je dodala da su pripreme počele i da će danas iz kabineta predsjednika dobiti pano i pribor za rad.

"Djeca vole crtati, bojiti i učestvovati u svim aktivnostima sa svojim vaspitačicama, a ovo ih je dodatno obradovalo. Sad će još više ljubavi, topline i pažnje unijeti u svaku liniju i svako slovo", kazala je Prole.

Ona je podsjetila da će svi crteži biti objedinjeni, te će na zajedničkom panou biti izloženi tokom donatorske večeri 22. decembra u Banskom dvoru u Banjoj Luci.

Petogodišnji Miloš Tegeltija se raduje što će crtati i pisati poruke drugarima u Trebinju i Banjaluci.

"Najviše volim da crtam prirodu i neke likove iz crtanih filmova, a znam i brojeve pisati. Pokušaću da preko tih slika pošaljem lijepe želje i poruke kao što su ljabav, prijateljstvo, sreća i radost", kaže ovaj veseli dječak.

U vrtiću "Mladost" u Šipovu boravi 60 djece, koja su raspoređena u tri vaspitno-obrazovne grupe.

Kampanja za humanitarnu akciju "S ljubavlju hrabrim srcima" počela je 1. decembra, a donatorsko veče pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović biće održano 22. decembra u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Sredstva prikupljena u desetoj po redu humanitarnoj akciji "S ljubavlju hrabrim srcima" biće iskorištena za izgradnju dnevnih centara za djecu sa smetnjama u razvoju u Banjaluci i Trebinju.

Za uplate donacija fizičkih i pravnih lica Ministarstvo finansija Republike Srpske otvorilo je račun posebnih namjena "S ljubavlju hrabrim srcima" broj 571-010-00002700-15 kod Komercijalne banke Banjaluka.
 



Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: