Gacko: Održana stručna rasprava o Prednacrtu Urbanističkog plana naselja Avtovac 2018 – 2038 godine | Herceg Televizija Trebinje

Društvo

Gacko: Održana stručna rasprava o Prednacrtu Urbanističkog plana naselja Avtovac 2018 – 2038 godine

Izvor: Opština Gacko | Foto: Opština Gacko | Datum:11.12.2019.

U sali Skupštine Opštine Gacko juče je održana stručna rasprava o Prednacrtu Urbanističkog plana naselja Avtovac 2018 – 2038 godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici Nosioca pripreme plana – Odjeljenje za prostorno planiranje i civilnu zaštitu Opštine Gacko, predstavnici Nosioca izrade plana – „Urbis centar“ d.o.o. Banja Luka, članovi Savjeta plana i predstavnici javnih preduzeća sa područja opštine.

Predstavnici Nosioca izrade plana održali su prezentaciju Prednacrta UP „Avtovac“ gdje su grafičkim i usmenim izlaganjem predstavili obuhvat kojim su se bavili, postojeće stanje svih segmenata, kao i planska rješenja. 

Nakon izloženog Prednacrta, te ukazanih primjedbi i sugestija, zaključeno je da se do izlaganja Nacrta napravi izmjena u vezi sa informacijom o broju stanovnika, o kojoj su validniji podaci dobijeni iz matičnog ureda Avtovac, koji kažu da na predmetnom obuhvatu stanuje oko 600 stanovnika. Takođe, zaključeno je da se u Planu namjene površina svo zemljište definisano kao poljoprivredno na južnoj strani obuhvata, tj. lijeva obala Mušnice od gornjeg mosta do drugog (manjeg) mosta, kao i površina s lijeve strane magistralnog puta M-20 (zvane „Đuruša“ parcele),  promijeni u mješovite stambene zone.Kategorija: Društvo

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: